Llibres publicats

 

 

 

 

PLASTIC DETOX

ISBN: 9788448025595

Libros Cúpula – Editorial Planeta – 2019

 

Aquest llibre no és per ecologistes convençuts, ni militants, ni extremistes, aquest llibre no pretén criminalitzar el plàstic. Aquest llibre és per a tot tipus de consumidors, que dia rere dia són cada vegada més conscients del terrible impacte del plàstic sobre el medi ambient, i volen posar remei. La pregunta és si és possible fer canvis positius sense canviar radicalment el nostre estil de vida. I la resposta és sí, absolutament. Aquest pràctic llibre suggereix alternatives al plàstic per a tots.

 

 

 


 

 

DISFRUTAR EN LA NATURALEZA

ISBN: 978-84-9181-170-1

Alianza Editorial – Colección Alianza Ensayo – 2018

 

A cada capítol d’aquest llibre Jose Luis Gallego recull els seus records i reflexions personals sobre llocs, espècies animals o vegetals, èpoques de l’any i activitats a la natura i ens fa partícips de tots aquests moments únics que ha viscut a l’aire lliure. La natura ens regala moltes coses, que no són coses, de valor incalculable. La natura ens està esperant. També en eBook.

 


 

 

 

ANEM A BUSCAR BOLETS

EAN: 9788424652807

Editorial La Galera – 2015

La primera guia de bolets per als més petits, pensada i redactada perquè puguin començar a conèixer els fongs, descobrir la seva fragilitat i aprendre a respectar-los, cosa que el Jose Luis Gallego els hi explica molt bé en forma de conte. 

 


 

 

VIURE MILLOR EN UN PLANETA MILLOR

ISBN: 978-84-9809-261-5

Pòrtic Edicions – 2014

Una interessant reflexió sobre la situació que travessa el medi ambient, els principales dilemes que amenacen la nostra qualitat de vida i la necessitat que tots participem d’una manera molt més activa en la cura i la millora de l’entorn. Potser d’aquesta manera aconseguim que tots puguem viure millor en un planeta millor (Editat també en castellà per Ediciones Luciérnaga/ Grupo Planeta)

 


 

 

CUENTOS DE ANIMALES

ISBN: 978-84-8330-326-9

Tundra Ediciones – 2013  (Reedició)

Una col·lecció de relats inspirats en l’apassionant biologia de trenta animals que captivaran al lector. Indicat per a joves dels 10 als 100 anys, per a tots aquells que estiguin disposats a aprendre i somiar a partir de les increïbles costums i les formes de vida d’uns éssers vius tan comuns com l’aranya folcus o el gripau o tan extranys com l’ornitorinc o la balena blava. Esgotada l’edició de Viena Edicions (2007), ha estat reeditat recentment per Tundra. Pots comprar-ho aquí.


 

 

LA MEVA PRIMERA GUIA D’OCELLS

ISBN: 978-84-246-3372-1

Editorial La Galera – 2011

Una pràctica guia de camp especialment dirigida als més petits, amb divertides il·lustracions, fotografies a tot color de cadascuna de les espècies i un complet CD amb els diferents cants i reclams de totes les aus ressenyades. Ideal per iniciar-se en l’apassionant món de l’ornitologia de camp d’una manera pràctica i divertida.


 

 

 

APAGA LA LUZ

ISBN: 978-84-92651-22-1

Edicions Davinci – 2010  (ESGOTAT)

El llibre del canvi climàtic. Una conversa sobre la influència del nostre actual model de desenvolupament en el clima del planeta amb el Dr. Javier Martín Vide, Catedràtic de Geografia del Clima de la Universitat de Barcelona i corrector de l’IPCC.


 

 

 

ECOLOGÍA PARA NO ECOLOGISTAS

ISBN: 978-84-344-8799-4

Editorial Ariel (Grupo Planeta) – 2009

Un breu tractat d’ecologia aplicada per convèncer els ecoescépticos sobre la necessitat de col·laborar en la millora del medi ambient des de l’acció individual, en el dia a dia. Un manual de propostes, tan còmodes com senzilles, per contribuir a la cura de l’entorn amb petits gestos, sense renunciar a res ni canviar de vida: perquè els petits canvis són poderosos.


 

 

I AIXÒ ON VA? Guia pràctica del reciclatge

ISBN: 978-84-8330-507-2

Viena Edicions / Televisió de Catalunya – 2009

La guia de camp del reciclatge domèstic! Un manual gens teòric, tot al contrari: extremadament pràctic, amé i molt molt divertit. Basat en l’espai “Ecologia Domèstica” del Jose Luis al programa ELS MATINS de TV3. Imprescindible per saber on va cada cosa i contribuir així a la millora del medi ambient amb la recollida selectiva dels residus domèstics.


 

 

 

L’AIGUA AMAGADA

Diposit Legal: DL B. 7550-2009

Ajuntament de Barcelona – 2009  

A través dels ulls de la Núria i en David, el Jose Luis ens descobreix la complexitat d’un sistema de clavegueram modern i la importància que la seva bona gestió té per a la ciutat i el medi ambient que l’envolta. Aquest llibre va rebre el Premi de l’Aigua 2011 de l’Associació Catalana d’Amics de l’Aigua. Aquestes són les seves coordenades de consulta a la Biblioteca de Catalunya i a WorldCat.

 


 

 

LA MEVA PRIMERA GUIA SOBRE EL CANVI CLIMÀTIC

ISBN: 978-84-246-2886-4

Editorial La Galera – 2008

El canvi climàtic explicat als nens. Un quadern amè i molt didàctic per aprendre les claus de l’escalfament global que pateix el planeta i conèixer les accions que podem dur a terme per mitigar-lo, evitant així els pitjors escenaris del canvi climàtic (Editat també en castellà)


 

 

CONTES PER CANVIAR EL MÓN

ISBN: 978-84-8330-445-7

Viena Edicions – 2007

Trenta contes escrits des del compromís amb el planeta i les persones. Trenta històries sobre la solidaritat, el respecte, la igualtat, la tolerància, la cura del medi ambient i l’amor a la natura. Un llibre molt especial perquè els nens aprenguin a respectar la diferència, la biodiversitat, als més grans, al planeta i molt més. (Editat també en castellà) (ESGOTAT)


 

 

ENCARA HI SOM A TEMPS

ISBN: 978-84-664-0835-6

Columna Edicions (Grupo Planeta) – 2007

Una faula en format de novel·la sobre els possibles efectes del canvi climàtic a Catalunya si continuem ignorant les causes de l’escalfament global. Una proposta per a la reflexió sobre tot el que podem arribar a perdre si no som capaços d’afrontar aquest important repte mediambiental, el més seriós al qual ha de fer front la humanitat, i una sèrie de petits consells d’acció individual per mitigar-lo. També en eBook


 

 

PINGÜINS A L’EMPORDÀ

ISBN: 978-84-01-38695-4

Rosa dels Vents (Random House Mondadori) – 2006

La teoria del refredament del continent europeu com a conseqüència del col·lapse de la Corrent del Golf  o Gulf Stream degut al canvi climàtic ha inspirat a molts novel·listes i guionistes de Hollywood (El dia de l’endemà) però, fins a quin punt pot ser realitat?, té alguna base científica? La resposta està en aquest llibre del Jose Luis amb l’assessorament del Dr. Josep Enric Llebot, Catedràtic de Física de la UB i un dels màxims experts en canvi climàtic del nostre país.


 

 

 

 

ECOLOGIA PER A TOTHOM

ISBN: 978-84-664-0399-3

Columna Edicions (Grupo Planeta) – 2004

Tenir cura del planeta comença per un seguit de petits gestos que, incorporats al nostre comportament habitual, poden revertir la situació de deteriorament que pateix el medi ambient. Des de fer un ús més responsable de l’aigua fins a separar les escombraries per dur cada cosa al seu contenidor. Es tracta d’actuar a favor del medi ambient a la nostra vida diaria. Amb pròleg d’ Eudald Carbonell.


 

 

REPONER LA TIERRA

ISBN: 978-84-8450-982-0

Random House Mondadori – 2002

Un repàs a les relacions de l’ésser humà amb el planeta. Des de la deforestació de les selves per l’extracció il·legal de fusta, fins l’esgotament dels recursos hídrics en àmplies regions del planeta, passant per l’extinció massiva d’espècies o l’augment de les emissions responsables del canvi climàtic que pateix el planeta i amenaça el nostre futur. Pròleg de Rosa Regàs  (ESGOTAT)


 

 

DESCUBRIR LOS BOSQUES

ISBN: 978-84-7901-650-0

Editorial RBA – 2001

Quadern de camp il·lustrat per descobrir la natura dels nostres boscos. Un projecte molt ambiciós per posar a l’abast de tots els públics el naturalisme de camp a partir de la identificació de les espècies més abundants de la flora i fauna dels nostres ecosistemes forestals. Amb les magnífiques il·lustracions de Juan Varela. Pròleg de Lorenzo Milá.


 

 

DESCUBRIR CAMPOS Y PUEBLOS

ISBN: 978-84-483-0518-5

Editorial RBA – 2001

Quadern de camp il·lustrat per descobrir la natura dels nostres camps i pobles. Un projecte molt ambiciós per posar a l’abast de tots els públics el naturalisme de camp a partir de la identificació de les espècies més abundants de la flora i fauna dels nostres ecosistemes rurals. Amb les magnífiques il·lustracions de Juan Varela. Pròleg de Lorenzo Milá.


 

 

 

ECOLOGÍA DOMÉSTICA

ISBN: 978-84-483-0518-5

Editorial Acento (Grupo SM) – 2000

Les claus per tenir cura del medi ambient des de casa practicant l’ecologia domèstica. Una col·lecció de títols de alt prestigi dedicada a atendre d’una manera clara i resumida la demanda d’informació dels ciutadans sobre les qüestions de més interès social.  (ESGOTAT)

 

 


 

 

ESTIMAR LA NATURA

CIP: 502.2:087.5

Generalitat de Catalunya / Biblioteca de Catalunya – 2000

Manual pràctic per observar l’entorn natural i tenir cura dels animals que ens envolten. Els capítols, en format de fitxa, estan dedicats a la construcció de menjadors i caixes niu per ocells, com realitzar una col·lecció de plomes o de minerales, com ajudar a un animal ferit o com organitzar una plantació d’arbres, entre molts altres temes.  (ESGOTAT)


 

 

FINLANDIA: EL PAÍS DE LOS LAGOS

ISBN: 978-84-935084-3-2

Ecos Travel Books – 1999

Una de les millors guies de viatge per descobrir la impressionant natura i els principals atractius turístics de Finlàndia: el país dels llacs. Un recorregut pels seus millors paisatges: des del Golf de Botnia al Cercle Polar Àrtic i més enllà: fins als boscos de bedolls de Lapònia. Un llibre pràctic i molt manejable amb les claus bàsiques per gaudir d’un viatge inoblidable al país dels mil llacs.  

 


 

 

 

MAMÁ, QUIERO SER ECOLOGISTA

ISBN: 978-84-01-52078-5

Plaza & Janés – 1998

Un llibre en to desenfadat i molt directe, amb una llarga llista de propostes per a la participació dels més joves en la cura del medi ambient  (ESGOTAT)


 

 

INDRETS INSÒLITS DE CATALUNYA

ISBN: 978-84-8216-082-5

Sua Ediciones – 1997

Una guia pràctica per conèixer la natura i els costums d’alguns dels indrets més maravellosos de Catalunya. (Editat també en castellà)

 

 


 

 

 

 

EL HOGAR ECOLÓGICO

ISBN: 978-84-01-52043-3

Plaza & Janés/ Círculo de Lectores – 1995

Una de les primeres guies editades al nostre país i de més èxit. Amb més d’un centenar de consells pràctics per a tenir una cura ecològica de la llar, va ser un autèntic èxit de vendes en cadascuna de les diverses edicions. Més de 30.000 exemplars venuts. Traduït al portuguès per Circulo de Leitores  (ESGOTAT)

                    LLIBRES  ALS QUE  HE  PARTICIPAT                      

 

 

 

EL PERIODISMO AMBIENTAL

Un estudi de l’evolució del periodisme ambiental a Espanya. Un llibre indispensable per conèixer la realitat d’aquest important sector dels mitjans de comunicació, amb la participació dels principals periodistes especialitzats en medi ambient de tot el país. Editat per Fundació Gas Natural.

 

 


 

 

 

AL AIRE  (Enciclopèdia)

Una de les enciclopèdies de més èxit a Espanya, editada en format de quaderns de camp, que permet recórrer els principals espais naturals del nostre país, amb la participació de nombrosos experts sota la direcció editorial de Joaquín Araujo.

 


 

 

 

LOS PAISAJES DE LA VIDA  (Enciclopèdia)

Una complerta enciclopèdia de la natura a Espanya que segueix el ritme fenològic de les principals espècies de la flora i la fauna, amb especial atenció a les més amenaçades. Ordenada per estacions i editada en format CD. Amb els magnífics dibuixos del gran il·lustrador de la natura Juan Varela.

 


 

 

DE RESIDU A RECURS

Editat amb ocasió del 20 aniversari de la implantació de les primeres normatives per el tractament dels residus a Catalunya i de la creació de l’Agència de Residus, aquest llibre inclou un capítol del Jose Luis on relata la seva experiència en la divulgació de la participació ciutadana en la recollida selectiva de residus al llarg de les dues dècades.

 


 

 

SOY PADRE, DICEN ELLOS

Una simpàtica col·lecció de relats en primera persona en els que diversos personatges coneguts relaten l’experiència de la paternitat. Escrit  en un to divertit i molt amè. El capítol del Jose Luis està dedicat al nen com a cadell humà i, per tant, molt lligat a la natura.

 


 

 

LA CARNE QUE COMEMOS

Este libro muestra gráficamente qué significa la ganadería industrial y cuál es el verdadero coste de la carne barata, apelando a un consumo más racional, saludable y compasivo. El divulgador ambiental Jose Luis Gallego ha colaborado en la adaptación de la edición en castellano.